– کامبیز محمودی در واشنگتن تایمز نوشته در دولت اوباما از کنگره به صدای آمریکا فشار میآوردند که علیه جمهوری اسلامی برنامه نسازیم و باور کردنی نبود که در کشور آمریکا سانسور میشویم.
– «استفاده از پول مالیاتها برای بازگرداندن حیات به یک شبکه مُرده مثل بخش فارسی صدای آمریکا اشتباه بزرگی خواهد، مثل ریختن شراب خوب در لیوان کثیف».
– «مهمترین همپیمانی که ملاها میتوانستند برای خفه کردن صدای ما پیدا کنند دولت اوباما بود. به طرز غیرقابل باوری وقتی اوباما سر کار آمد مدیر صدای آمریکا به ما گفت باید برنامه ضدرژیم را نرمتر کنید و یک سری از نامهای خاص را اعلام کردند که نباید اصلاً به برنامه دعوت میشدند! مهمانانی که در این مدت مورد اعتماد مردم شده بودند!»
شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ برابر با ۱۸ اوت ۲۰۱۸
کامبیز محمودی معاون سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران قبل از انقلاب و از همکاران سابق تلویزیون صدای آمریکا در مقالهای که در روزنامه واشنگتن تایمز منتشر شده با اشاره به مانعتراشیهای دولت اوباما برای فعالیت آزاد بخش فارسی VOA به بررسی طرح دولت ترامپ برای تاسیس یک شبکه ۲۴ ساعته فارسی پرداخته است.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در سخنرانی که در جمع ایرانیهای آمریکا در لس آنجلس داشت اعلام کرد طرحی برای راهاندازی (BBG) یک شبکه تلویزیونی ۲۴ ساعته فارسیزبان در دست اجراست.
محمودی میافزاید،دونالد ترامپ و تیم سیاست خارجی او در حمایت همهجانبه از مردم ثبات قدم نشان دادهاند اما استفاده از پول مالیاتها برای بازگرداندن حیات به یک شبکه مُرده مثل بخش فارسی VOA (صدای آمریکا) اشتباه بزرگی است، مثل ریختن شراب خوب در لیوان کثیف.
کامبیز محمودی در ادامه مینویسد: «از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ مسئول بررسی تاثیر شبکه VOA که به آن PNN هم میگفتند بودم. این شبکه زمانی فقط دو برنامه زنده داشت و افراد کمی در داخل ایران آن را تماشا میکردند، اما در یک سال این دو برنامه را به شش ساعت برنامهی سنگین علیه رژیم ایران تبدیل کردیم.
خوشبختانه من و همکارانم حمایت کامل دولت جرج بوش برای «نابودی رژیم با استفاده از مستندات» را داشتیم. به مرور مردم داخل ایران به ما اعتماد کردند و برای آنها اخبار دسته اول بدون فیلتر و کاملاً شفاف و درست را تهیه میکردیم.
در سال ۲۰۰۸ بطور هفتگی ۲۲ میلیون مخاطب داشتیم و هدف اصلی برنامههای ما این بود که به مردم ایران نشان دهیم رژیم اسلامی ایران چه هزینهای برای وضعیت اقتصادی و غرور ملی ایرانیها میتراشد.
به این منظور مستندهای زیادی را در مورد تاریخ و فرهنگ غنی ایران ساختیم و برنامههایی تولید شد که نشان میداد چطور ملایان تشنه قدرت قرنها در برابر مدرن شدن ایران مانعتراشی کردند.
هر برنامهای که پخش میکردیم در ایران یک رگ وطندوستی را به جوش میآورد که قبلاً توسط ملاها سرکوب شده بود اما آتش آن خاموش نشده و همچنان شعله میکشید.
برای مثال کارشناسانی را به برنامهها دعوت میکردیم که نشان دهند چطور ایران بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد اما از همسایه کوچک خود قطر در بازار جهانی عقب افتاده است. یا به مخاطبان نشان میدادیم ملاهای فاسد باعث این شدند که اقتصاد ۵۶۰ میلیارد دلاری صادرات گاز طبیعی دچار افت شده است.
محمودی در ادامه به ساختن برنامههایی در مورد اقلیتهای دینی و اینکه این برنامهها برای ملاها گران تمام میشد اشاره کرده و گفته وقتی ما برای آنها تهدید به شمار میرفتیم طبیعی بود که آنها هم با ما مقابله کنند از جمله آنکه در روزنامههای حکومتی برخی از مجریان سرشناس صدای آمریکا به عنوان عناصر رژیم صهیونیستی معرفی میشدند.
از طرفی عناصر و لابیگران رژیم که ادعا داشتند خواستههای جامعه ایرانی آمریکا را بیان میکنند توانستند حمایت عدهای از نمایندگان بیتجربه و خام کنگره را به خود جلب کنند و فشار آوردند که ما به ساختن برنامههایی با محتوای ضد نظام ایران پایان بدهیم و از طرف دیگر چپگراها جلوی پای ما سنگاندازی میکردند و مثلاً میگفتند که ایران در سال ۱۹۵۳ قربانی دخالت آمریکا شده است. ما هم در مقابل برنامههایی را پخش میکردیم درباره اینکه پرزیدنت ترومن با تهدید علیه استالین بود که مرزهای ما را برگرداند و سپس او را مجبور کرد تمام نیروهای خود را از استان آذربایجان خارج کند.
او مینویسد: «مهمترین همپیمانی که ملاها میتوانستند برای خفه کردن صدای ما پیدا کنند دولت اوباما بود. به طرز غیرقابل باوری وقتی اوباما سر کار آمد مدیر صدای آمریکا به ما گفت باید برنامه ضدرژیم را نرمتر کنید و یک سری از نامهای خاص را اعلام کردند که نباید اصلاً به برنامه دعوت میشدند! مهمانانی که در این مدت مورد اعتماد مردم شده بودند!»
یکی از استودیوهای صدای آمریکادر تمام مدت شغل خبرنگاری هرگز تصور نمیکردم من و همکارانم در آمریکا با سانسور مواجه شویم اما شدیم. چهار سال از زحمات و سرمایهی ما برای جذب مخاطب در داخل ایران از طریق سیاستهای غلط دولت اوباما فنا شد.
سال ۲۰۰۹ وقتی مردم در خیابانها فریاد میزدند «اوباما اوباما، یا با اونا یا با ما» انتظار داشتند اوباما از بخش فارسی صدای آمریکا حمایت کند.
محمودی ادامه میدهد، در سیاست خارجی دونالد ترامپ یک برنامه «B» مطرح شده و تأسیس یک شبکه خصوصی با سرمایه گذار خصوصی که شامل تولید برنامه رادیو و تلویزیونی و حتی روزنامه است و شبکههای اجتماعی را هم پوشش میدهد.
ما میدانیم هدف نهایی این شبکه که کاملاً مستقل هم خواهد بود این است که یک پیام قدرتمند و ساده را به یک ملت غیور برساند: «ایرانِ آزاد و موفق». این شبکه امید ایرانیان را زنده خواهد کرد و تبدیل به یک تریبون برای کارشناسانی خواهد شد که بتوانند عقاید خود برای بازسازی ایران را به گوش مردم برسانند.
برای مثال کارشناسانی که بحث کنند یک ایران آزاد و دموکراتیک چطور میتواند از طریق جذب سرمایهگذاران بحران آب را در کوتاهمدت برطرف کند یا اینکه وقتی سرمایه وارد ایران شود کویر لوت میتواند منبعی برای تولید انرژی خورشیدی تبدیل شود و با آن برق تولید کرد.
محمودی در پایان این مقاله نوشته دونالد ترامپ امیدوار است تلاش ۳۹ ساله ایرانیها علیه ملاها نتیجه دهد. تأسیس این شبکه مستقل میتواند این امید را به واقعیت تبدیل کند. شبکهای که پیاماش میتواند «بازگرداندن عظمت ایران» باشد.
منبع:کیهان لندن
سایت حقیقت مانا – ۲شهریور ۹۷ – سیامک نادری
دیدگاهها بسته شدهاند.