ال پائیس: افشای ابعاد جدیدی از حمایت مالی مجاهدین ‌خلق به رهبران راست‌ افراطی اسپانیا

seyamaknaderi ژانویه 29, 2020 دیدگاه‌ها برای ال پائیس: افشای ابعاد جدیدی از حمایت مالی مجاهدین ‌خلق به رهبران راست‌ افراطی اسپانیا بسته هستند
ال پائیس: افشای ابعاد جدیدی از حمایت مالی مجاهدین ‌خلق به رهبران راست‌ افراطی اسپانیا

 رهبران حزب راست افراطی اسپانیا، وُکس، سانتیاگو آباسکال، دبیر کل حزب(طرف چپ) و ایوان اسپینوزا دو لوس مانتروس در پارلمان این کشور – ۴ ژانویه ۲۰۲۰ PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

روزنامه اسپانیایی “ال پائیس” ابعاد جدیدی از حمایت‌های مالی سازمان مجاهدین خلق را به رهبران حزب وُکس،  حزب راست افراطی اسپانیا فاش ساخته است. بر أساس این روزنامه، سازمان مجاهدین خلق افزون بر یک میلیون یورو کمک‌های گسترده برای تأسیس و استقرار این حزب راست افراطی که سال گذشته فاش ساخت، به دو نفر از رهبران این حزب که اکنون نماینده کنگره (پارلمان) اسپانیا هستند، به مدت هشت ماه بین ماه های فوریه و اکتبر سال ۲۰١۴ به طور مخفیانه حقوق ماهانه پرداخت ‌کرده است. میزان حقوق سازمان مجاهدین به این دو رهبر حزب راست افراطی اسپانیا طی این مدت در حدود ۶۵ هزار یورو بوده است.

ال پائیس در شماره روز سه شنبه ۲۸ ژانویه خود می نویسد: وُکس در سال ۲۰١۳ با حمایت مالی یک میلیون  یورویی سازمان مجاهدین خلق رسماً در دفاتر وزارت کشور اسپانیا به عنوان یک حزب سیاسی در این کشور متولد شد. این حزب هم اکنون با ۵۲ کرسی در پارلمان اسپانیا، سومین حزب بزرگ این کشور است.

۱۷ دسامبر ۲۰۱۳ همان روزی که وُکس در میان احزاب سیاسی وزارت کشور اسپانیا نام‌نویسی کرد، این حزب از  مجاهدین اولین تراکنش مالی به مبلغ ۱۱۵۶,۲۲ یورو  را دریافت نمود. حدفاصل دسامبر ۲۰۱۳ و آوریل ۲۰۱۴ مبالغ منتقل‌شده به حساب بانکی وکس افزایش یافت و به  حدود  یک میلیون یورو رسید.

ال پائیس می نویسد سازمان مجاهدین خلق یک ماه پس از تشکیل وُکس، پرداخت حقوق به دو نفر از رهبران حزب وُکس، سانتیاگو آباسکال، دبیر کل حزب و ایوان اسپینوزا دو لوس مانتروس، یکی از رهبران حزب را آغاز کرد. این کمک جدید مجاهدین به حزب با تلاش ویدال کوادراس، نخستین رئیس و پایه گذار حزب که با مجاهدین روابط قدیمی دارد، به دو تن از رهبران وُکس رسیده است.

ال پائیس  بر أساس دو نفر از  مسئولین پیشین این حزب راست افراطی می نویسد که حقوق سانتیاگو آباسکال ۵ هزار یورو ناخالص و ۳۵۷۰ یورو خالص تعیین شده بود. سانتیاگو آباسکال بین ماه های فوریه و اکتبر ۲۰١۴ جمعاً مبلغ ۴۰ هزار یورو از سازمان مجاهدین خلق دریافت کرده است.

 حقوق ماهانه ایوان اسپینوزا ۲۳۰۰ یورو خالص و مبلغ ناخالص آن ۳ هزار یورو بوده است.

توافق برای کمک مالی مجاهدین با تقبل پرداخت حقوق به دو تن از رهبران حزب وُکس در هنگام صرف صبحانه در خانه اسپینوزا انجام شد و سپس در دفتر حزب در مادرید نهایی شد.

ال پائیس  گزارش می دهد که وُکس بین دسامبر سال ۲۰١۳ و آوریل ۲۰١۴ مبلغ ۹۷١ میلیون و ۸۹۰ هزار یورو دریافت کرده است. این حمایت مالی صرف مخارج کمپین این حزب افراطی اسپانیا برای انتخابات پارلمان اروپا در سال ۲۰١۴ و هزینه های آموزشی، اجاره نخستین مقر حزب در خیابان ” دیه‌گو دو لئون” در شهر مادرید و همچنین میز و صندلی، کامپیوتر و دیگر وسائل مورد نیاز این حزب شده است.

براساس تحقیقات ماه آوریل گذشته روزنامه اسپانیایی ال پائیس، مجاهدین خلق نه تنها ۸۰ درصد از مخارج کارزار انتخاباتی وُکس در انتخابات سال ۲۰۱۴ پارلمان اروپا را، بلکه مخارج روزمره این حزب راست افراطی، نظیر مخارج حفظ و نگهداری مقر این حزب در مادرید، حقوق کارکنان، هزینه درمان سانتیاگو اباسکال، رئیس حزب در آن زمان، خرید مبلمان دفتر، کامپیوترها و … را تأمین کرده است.

براساس دفتر روزنامه حزب، که ال پاییس به آن دسترسی داشته، حتی یک صندوق مشترک هم برای تأمین مخارج جاری وُکس از زمان آغاز به کار آن در اواخر سال ۲۰۱۳ ایجاد شده بوده است.

براساس تبادلات بانکی فاش‌شده از سوی ال پائیس، می‌توان فهمید که مبالغ ذکرشده نه مستقیماً از سوی سازمان مجاهدی خلق، بلکه به‌واسطه صدها تن از اعضایش که در سرتاسر جهان پراکنده‌اند، و به‌ کمک ۳۵ تحصیلدار به حساب وُکس واریز شده است.

به این ترتیب، در طول تقریباً ۵ ماه، این تحصیلداران ” کمک های” صدها فرد ناشناس را کانالیزه و فاکتورهای حزب را پرداخت کرده‌اند. کمترین مبلغ این فاکتورها ۶۰ یورو و بالاترین مبلغ ۳۵۵۶۰ یورو بوده است.

استفاده از این افراد ناشناس به مجاهدین اجازه داده بتوانند قانون ممنوعیت تأمین مالی احزاب سیاسی از سوی احزاب و سازمان‌های خارجی در اسپانیا را دور بزنند.

افزون بر آن، هیچ کدام از این تراکنش های مالی از مرز ۱۰۰ هزار یورو  کمک سالانه از جانب هر فرد که توسط قانون سال ۲۰۱۲ مقرر شده بود، فراتر نرفته است.

برای وُکس، کمک مالی مجاهدین برای تولد و شکل‌گیری  این حزب تعیین‌کننده بوده است. چراکه در اسپانیا مجموع بودجه عمومی اختصاص‌یافته به هر حزب سیاسی براساس میزان آرای به‌دست‌آمده توسط این حزب در انتخابات قبلی تعیین می‌شود. این کمک بر دو نوع‌ است: هزینه‌ی سازوکارهای معمول که  یارانه مربوط به آن از سوی وزارت کشور به احزاب حاضر در کنگره نمایندگان اختصاص می‌یابد؛ و یارانه انتخاباتی که مخارج صرف‌شده از سوی احزاب طی کارزارهای انتخاباتی را بازمی‌گرداند. دولت ۲۱۱۶۸ یورو برای هر جلسه کنگره یا سنا پرداخت می‌کند و به این عدد باید مبلغ ۰,۸۱ سنت برای هر رأی به‌دست‌آمده در کنگره و ۰,۳۲ سنت برای هر رأی به‌دست‌آمده در سنا را اضافه کرد.

بر أساس رسانه های اروپایی، حزب وکس  VOX که در لاتین به معنای صدا voice می باشد، دیدگاه های راست افراطی و ضدیت با اسلام دارد.  این حزب توسط اعضای سابق حزب محافظه  کار مردم اسپانیا people’s party تاسیس شد. حزب وُکس به عنوان حزبی پوپولیست و راست افراطی شناخته می شود. دیدگاههای اقتصادی و سیاسی این حزب منطبق با دیدگاههای دیگر پوپولیستهای راست گرای اروپایی می باشد: ضدیت با اسلام، مخالف اختلاط فرهنگی و مهاجرت مسلمانان به اسپانیا. رهبران این حزب نگاهی نسبتاً منتقدانه به اتحادیه اروپا دارند و معتقدند که ذره ای از حقوق حاکمیتی اسپانیا نباید در دست اتحادیه اروپا باشد و سرنوشت کشور فقط از طریق مردم اسپانیا باید تعیین شود.

روابط نزدیک ویدال کوادراس، نخستین رئیس و پایه گذار حزب وُکس باسازمان مجاهدین خلق به  هنگامی باز می گردد که او در سال های ١۹۹۹ و ۲۰۱۴  نماینده پارلمان اروپا بوده است  و با نخستین هیات نمایندگی سازمان مجاهدین در بروکسل  ملاقات کرده است.

ویدال کوادراس به روزنامه ال پائیس گفته که وی از رابطه اش با مجاهدین خلق به رهبر حزب وُکس، آباسکال اطلاع داده است و گفته است که مجاهدین، حزب را تامین مالی خواهد کرد. ویدال کوادراس تائید می کند که مجاهدین که او از آن به عنوان شورای ملی مقاومت ایران نام می برد، سازماندهی تامین مالی برای وُکس را بر عهده گرفته و می گوید حاضر است در این مورد با روزنامه نگاران اسپانیایی صحبت کند.

ال پائیس می نویسد: شورای ملی مقاومت ایران یک شاخه نظامی  دارد که تا سال ۲۰١۲ و درست یکسال قبل از حمایت های مالی از حزب راست افراطی وُکس در اسپانیا در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داشته است.

سازمان مجاهدین خلق در سال ١۹۶۵ در تهران تأسیس شد و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰١۴ تلاش کرد تا از طریق دادگاه های بین المللی  از  فهرست سیاه سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده خارج شود.

کشور بریتانیا پس از تلاش یک گروه پارلمانی این کشور که از سوی ۳۵ نماینده حمایت می شد، در سال ۲۰۰۸ این سازمان را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرد. روزنامه انگلیسی گاردین در نوامبر سال ۲۰١۸  ضمن فاش ساختن کمپین گسترده مجاهدین موسوم به ” کمپین پرداخت پول” برای به دست آوردن حمایت رهبران بین المللی، موضوع خروج مجاهدین از فهرست سازمان های تروریستی را با تلاش ۳۵ نماینده پارلمان این کشور پیوند زد.

ال پائیس می نویسد: سازمان مجاهدین خلق هر ساله گردهمایی بزرگی در پاریس برگزار می کند که در آن ویدال کوادراس بیش از ١۵ بار به عنوان سخنران شرکت  کرده است. در گردهم آیی سازمان مجاهدین همچنین  میهمانان دیگری از اسپانیا، چون  نخست وزیر پیشین  اسپانیا، خوزه ماریا ازنار و خوزه لوئیس رودریگز زاپاتِرو و معاون سابق نخست وزیر اسپانیا، ماریا ترزا فرناندز دو لا وِگا، حضور داشته اند.

حقیقت مانا

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.