اخبار خروش ومقاومت مردم ایران

seyamaknaderi ژانویه 10, 2018 دیدگاه‌ها برای اخبار خروش ومقاومت مردم ایران بسته هستند
اخبار خروش  ومقاومت مردم ایران

 

اخبار خروش  ومقاومت مردم ایران

 

چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶

تظاهرات:

تجمع مردم وخانواده ها درمقابل زندان اوین

 دویچه وله فارسی ایران

ایران

نگرانی نهادهای حقوق بشری از “شکنجه” و مرگ‌های مشکوک در زندان‌های ایران

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری نگران سرنوشت معترضان زندانی در ایران هستند. از عاصمه جهانگیر خواسته شده تا “به هر شیوه ممکن” وضعیت بازداشت‌شدگان را پیگیری کند. دانشگاهیان نیز نگران امنیت دانشجویان دستگیرشده هستند.

 

دو نهاد بین‌المللی مدافع حقوق بشر در بیانیه‌ها و گزارش‌های جداگانه‌ای در روز سه‌شنبه (۹ ژانویه/ ۱۹ دی) نسبت به وضعیت بازداشت‌شدگان روزهای اخیر در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز “نگرانی عمیق” از وضعیت بازداشت‌شدگان تجمعات و تظاهرات سراسری روزهای اخیر در ایران، به مرگ مشکوک تعدادی از بازداشت‌شدگان اشاره کرده است. این سازمان بین‌المللی حقوق بشری از مقام‌های مسئول جمهوری اسلامی خواسته است تا برای جلوگیری از “شکنجه” بازداشت‌شدگان و به قصد پیشگیری از قربانی شدن تعداد بیشتری از آنان، دست به اقدام‌های لازم بزنند و به گزارش‌هایی که حاکی از “مرگ دست‌کم ۵ نفر در زندان” است، رسیدگی کنند.

“پنهانکاری نگران‌کننده”

ماگدالنا مغربی، معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل، همچنین پنهانکاری و عدم شفافیت در مورد وضعیت زندان‌ها و بازداشت‌شدگان را “نگران‌کننده” خوانده و از مسئولان ایران خواسته است تا تحقیقات مستقل، بی‌طرفانه و شفاف را جایگزین داوری زودهنگام در مورد علت مرگ زندانیان بازداشتی و “خودکشی” خواندن آنها کنند.

به گفته خانم مغربی، عفو بین‌الملل مدت‌ها “وضعیت کابوس‌وار” بازداشتگاه‌های ایران، از جمله کاربرد شکنجه در آنها را ثبت کرده است. این نهاد مستقل بین‌المللی خواستار کنار گذاشتن فوری مسئولان احتمالی ارتکاب اعمال منجر به مرگ در زندان‌ها و محاکمه عادلانه آنها بر اساس هنجارهای بین‌المللی و مجازات آنان شده است.

عفو بین‌الملل همچنین نوشته است که نگرانی از وضعیت صدها بازداشتی پس از مرگ مشکوک سینا قربانی (۲۳ ساله) در بخش قرنطینه زندان اوین تشدید شده است. طبق اعلام این سازمان، فعالان حقوق بشری ادعای حکومت در مورد “خودکشی” سینا قنبری را رد می‌کنند.

عفو بین‌الملل افزوده است که علاوه بر مورد سینا قنبری، مرگ دست‌کم ۴ زندانی دیگر، از جمله دو مورد مرگ در قرنطینه اوین، گزارش شده است. بر اساس این گزارش، هویت این دو نفر مشخص نیست، اما طبق گزارش‌ها، وحید حیدری و محسن عادلی، دو فرد دیگری هستند که در اراک و دزفول جان باخته‌اند. در تمامی این چهار مورد نیز فعالان حقوق بشری و بستگان قربانیان موضع‌گیری رسمی مسئولان در مورد “خودکشی” آنان را رد کرده‌اند.

طبق این گزارش، بستگان بازداشتی‌های روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که نه تنها امکان ارتباط و خبرگیری از بازداشت‌شدگان از آنها دریغ شده، بلکه از سوی مسئولان مورد ارعاب و تهدید نیز قرار گرفته‌اند.

عفو بین‌الملل تأکید می‌کند که مسئولان جمهوری اسلامی نه تنها باید خانواده‌ها را از محل نگهداری زندانیان مطلع کنند، بلکه همچنین وظیفه دارند برای آنان امکان ملاقات فراهم کنند و دسترسی به وکیل برای زندانی را امکان‌پذیر سازند.

در بیانیه عفو بین‌الملل در نهایت آمده است که “هیچکس نباید به‌خاطر تحقیق در مورد محل اقامت عزیزان‌اش با اقدامات تلافی‌جویانه مواجه شود

خواست تحقیقات مستقل در سایه “میراث کهریزک”

سازمان دیده‌بان حقوق بشر، دیگر نهادی است که با اشاره به مرگ‌های مشکوک در میان بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در زندان‌های ایران، “نگرانی عمیق” خود را ابراز کرده است. این سازمان حقوق بشری با اشاره به دو مورد تأییدشده از سوی مقام‌های ایران در تهران و اراک، تأکید کرده است که مسئولان جمهوری اسلامی بایستی روند تحقیقات مستقل در مورد این مرگ‌ها و اتهام‌های مرتبط با سوءرفتار با بازداشتی‌ها را به جریان بیندازند.

بیشتر بخوانید: بازداشت‌شدگان اعتراض‌های خیابانی؛ “سه جان‌باخته و یک مفقود”

سارا لی وایتسون، مسئول بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر، با اشاره به مرگ مشکوک سینا قنبری و وحید حیدری در زندان‌های تهران و اراک، خواستار رسیدگی فوری به این موارد و محاکمه مسئولان و عاملان آن شده است.

این نهاد حقوق بشری سپس با اشاره به “میراث کهریزک” نسبت به وضعیت بازداشت‌شدگان روهای اخیر در ایران ابراز نگرانی کرده و در مورد احتمال تکرار آن هشدار داده است.

طبق گزارش‌های رسمی در ایران، در پی اعتراض‌‌های گسترده به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، بسیاری از دستگیرشدگان به بازداشتگاه کهریزک منتقل، مورد شکنجه قرار گرفته و در مواردی کشته شدند. محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر، محمد کامرانی و رامین آقازاده قهرمانی از کشته‌شدگان این بازداشتگاه بودند.

دیده‌بان حقوق بشر در ادامه ضمن ارائه گزارشی مفصل از روند بازداشت شرکت‌کنندکان در اعتراض‌های سراسری ایران، اعلام کرده است که با توجه به پیشینه “مصونیت” عاملان نقض حقوق بشر در ایران، جمهوری اسلامی بایستی به بازرس‌های مستقل ایرانی و بین‌المللی و از جمله گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران اجازه تحقیق در مورد وضعیت حقوق بشر و دیدار از بازداشتگاه‌ها برای بررسی نقض احتمالی حقوق بشر را بدهد.

این نهاد حقوق بشری همچنین از قوه قضائیه ایران خواسته است که فورا و بدون قید و شرط تمامی کسانی که تنها به خاطر بیان مخالفت خود با حکومت بازداشت شده‌اند را آزاد کرده و موازین حقوقی را برای دیگرانی که متهم به ارتکاب جرم شده‌اند رعایت کند.

به گفته مسئول بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر، رئیس جمهوری و نمایندگانی از مجلس ایران که مدعی حمایت از حق اعتراض مسالت‌آمیز هستند، بایستی تحقیقاتی رسمی را به جریان بیندازند و به پرسش‌های قربانیان و خانواده‌هایشان با صراحت پاسخ دهند.

“قتل سه نفر زیر شکنجه”

کانون مدافعان حقوق بشر از دیگر نهادهایی است که نسبت به سرنوشت بازداشت‌شدگان حوادث اخیر ایران ابراز نگرانی کرده و در نامه‌ای که روز ۱۹ دی‌ماه به امضای به شیرین عبادی، رئیس این نهاد غیردولتی رسیده، از عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، خواسته است تا “به هر شیوه ممکن” توجه مقام‌های جمهوری اسلامی را به اجرای قوانین داخلی و بین‌المللی در مورد رعایت ضوابط حقوق بشر جلب کند.

این نامه به قصد “تأمین امنیت جانی بازداشت‌شدگان و آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها” به خانم جهانگیر نوشته شده است. کانون مدافعان حقوق بشر در نامه خود از جمله نوشته است: «با وجود آنکه شرکت در تجمعات و راهپیمایی‌ها بدون حمل سلاح، طبق اصل ۲۷ قانون اساسی مجاز شناخته شده و نیازمند کسب مجوز از مقام و مرجعی نیست، حاکمیت حضور مردم در خیابان‌ها را برنتابید و با به‌کار بردن خشونت، تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان را دستگیر و سبب کشته و مجروح شدن تعداد دیگری از شهروندان ایرانی شد».

این نهاد حقوق بشری در ادامه تاکید می‌کند که “سه نفر” از بازداشت‌شدگان حرکت‌های اعتراضی اخیر “زیر شکنجه به قتل رسیده‌اند” و علت عنوان‌شده از سوی مقام‌های مسئول قضایی در مورد دستگیری‌ها هم “شرکت در تجمعات غیرقانونی” بوده است.

بیشتر بخوانید: اعتراضات سراسری در ایران؛ نامه کانون مدافعان حقوق بشر به عاصمه جهانگیر

این سازمان مردم‌نهاد در ادامه ضمن ابراز “نگرانی عمیق” از شمار بالای “بازداشت‌های غیرقانونی”، از گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران خواسته است تا «ضمن درج مراتب در پرونده ایران، به هر شیوه ممکن توجه مقامات مسئول جمهوری اسلامی را به اجرای قوانین داخلی و همچنین ضوابط حقوق بشر جلب کرده تا نسبت به تأمین امنیت جانی بازداشت‌شدگان و آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها اقدام کنند».

بیانیه‌ای در حمایت از دانشجویان بازداشتی

هم‌زمان با نهادها و سازمان‌های حقوق بشری، جمعی از دانشگاهیان ایرانی خارج کشور نیز با انتشار بیانیه‌ای، ضمن “غیرقانونی” خواندن بازداشت دانشجویان در روزهای اخیر، خواستار آزادی “هر چه سریع‌تر و بی قید و شرط” آنان شده‌اند.

در بیانیه جمعی از دانشگاهیان ایرانی خارج کشور آمده است: «به نظر می‌رسد که دستگیری این دانشجویان بخشی از برنامه سرکوب اعتراضات مردمی است که خواستار بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی و حق مشارکت سیاسی هستند». این بیانیه به امضای بیش از ۵۰ چهره دانشگاهی، از جمله یرواند آبراهامیان، کاظم علمداری، فرشته مولوی، عباس میلانی و هما هودفر رسیده است.

در جریان اعتراض‌های اخیر در شهرهای ایران، گزارش‌هایی از دستگیری دست‌کم ۹۰ دانشجو منتشر شده بود. محمود صادقی، نماینده مجلس ایران، گفته است که از میان ۹۰ دانشجوی بازداشتی، هیچ اطلاعی از وضعیت ۱۰ نفر از آنها در دست نیست و روشن هم نیست که چه نهادی آنها را بازداشت کرده است. احتمال می‌رود که “اطلاعات سپاه” مسئول دستگیری این دانشجویان بوده باشد.

اعتراض‌های خیابانی در ایران روز ۷ دی در مشهد آغاز شد و به سرعت سراسر کشور را فراگرفت. تظاهرکنندگان در بیش از ۱۰۰ شهر کوچک و بزرگ ایران شعارهایی را علیه مقام‌های درجه اول جمهوری اسلامی، همچون رئیس جمهوری، رئیس قوه قضائیه و رهبر جمهوری اسلامی، سر دادند. در جریان این اعتراضات ۳۷۰۰ نفر بازداشت و دست‌کم ۲۵ نفر کشته شده‌اند. مرگ دست‌کم دو بازداشت‌شده در زندان‌های ایران تأیید شده است. مسئولان جمهوری اسلامی دلیل مرگ این دو نفر را “خودکشی” اعلام کرده‌اند. شواهدی نیز مبنی بر “مفقود” شدن یک نفر و مرگ یک بازداشتی دیگر نیز وجود دارد.

برخی از بازداشت‌شدگان کسانی هستند که در اعتراضات شرکت نداشته و در محل زندگی خود دستگیر شده‌اند. مقام‌های ایران اعلام کرده‌اند که شماری از بازداشت‌شدگان در این میان آزاد شده‌اند. اما هنوز هم تعداد زیادی از دستگیرشدگان در بازداشت به‌سر می‌برند. گفته می‌شود که علاوه بر نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران نیز در دستگیری‌های اخیر دست داشته است.

 

 

شخصیت ها وهنرمندان وگروهها:

گفتگو با نسرین ستودهِ درباه گزارش هایی ازچند« خود کشی» درزندان درپی اعتراضات

بنی‌صدر درباره فیلم جدید نشست خبرگان رهبری: رژیم انسجامش را از دست داده است

گزارش آسوشیتدپرس: اعتراضات در ایران و فرصتی برای رضا پهلوی

۲۰/دی/۱۳۹۶

 

 

رضا پهلوی می‌گوید که نارضایتی فعلی مردم ایران برای نظام جمهوری اسلامی، خطرناک‌تر از خشونت‌های سال ۸۸ است.

رضا پهلوی روی صفحه تلفن همراه خیره شده و خیلی مصمم، کلیپ‌های شعارهای ایرانیان را نشان داده و توضیح می‌دهد که چرا شعارهای معترضان در میهنش، این بار متفاوت از قبل است. حتی با وجود اینکه گزارش‌ها می‌گویند که ناآرامی‌ها فروکش کرده، اما رضا پهلوی معتقد است مردم ایران مشغول ورق زدن آینده‌ای تازه برای خود هستند.

رضا پهلوی می‌گوید: «ما می‌دانیم که فرمول نهایی، تغییر نظام است. اما این چیزی است که مردم ایران آن را می‌خواهند، و (چنین چیزی) چون آمریکا گفته، چون بریتانیا گفته، چون سعودی‌ها گفته‌اند یا اسرائیلی‌ها، روی نمی‌دهد. تنها دلیل روی دادن آن این است که مردم ایران آن را می‌خواهند».

پسر آخرین پادشاه ایران پیش از انقلاب بهمن ۱۳۵۷، حامی جایگزینی نظام دینی در ایران با یک دمکراسی پارلمانی و فراگیر برای همه است. برای او، تظاهراتی که شهرهای ایران در دو هفته گذشته شاهد آن بودند، فقط برای قیمت تخم‌مرغ، بیکاری و یا فرصت اقتصادی نبود. همه این تظاهرات بیانگر شکایت بزرگتری از نظام سیاسی است

شاهزاده در تبعید ایران می‌گوید: «به واقع زمان تشکیل یک ائتلاف خیلی بزرگ فرا رسیده است». وی می‌افزاید که در تلاش برای کمک به فعالان ایرانی، حامیان حقوق بشر، رهبران اتحادیه‌ها، خبرنگاران و دانشجویان است که به قشر گسترده‌تری از مردم ایران پیوسته و در تقابل با آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران و روحانیون و مقامات رسمی تشکیل دهنده حاکمیت، قرار گیرند.

.

اما رضا پهلوی شاید صدای قابل اعتمادی برای تغییر در کشوری که ۳۸ سال از آن دور بوده است، نباشد. مقامات حاکم بر ایران او را به سوءاستفاده از شرایط و تلاش برای به قدرت رسیدن متهم کرده‌اند. و جهان اسلام انباشته از داستان‌های پندآمیز درباره تبعیدیانی است که به وطن بر می‌گردند و باور دارند که می‌دانند چه چیز برای میهن آنها بهتر است.

هرچند خیلی از جوانان ایرانی معترض، بعد از انقلاب به دنیا آمده و حتی حکومت شاه ایران را به چشم ندیده‌اند، اما رضا پهلوی باور دارد حمایتی که او در پیامک‌ها و فایل‌هایی که روی تلگرام منتشر شده است دریافت کرده، واقعی است.

.

و مسیر پهلوی در ایران جدید چه خواهد بود؟ آیا با نشستن بر تخت طاووس پایان می‌یابد؟ یا قرار است نقشی مشابه «بابا» را بازی کند که محمد ظاهرشاه، پادشاه مخلوع افغانستان، بازی کرد و پس از سقوط طالبان، به کشور بازگشت ولی نقشی نمادین و بدون قدرت اجرایی داشت و فقط نمادی برای اتحاد ملی بود؟

آقای پهلوی در پاسخ می‌گوید: «صادقانه بگویم، نمی‌دانم. می‌دانم که الان چه کار باید بکنم. من هیچ وقت گرفتار فکر کردن به این که نقش شخصی یا آینده من چیست، نشده‌ام». او می‌گوید برگزاری انتخابات منصفانه در ایران، به جای رای دادن به کاندیداهای رییس‌جمهوری‌ و نمایندگان مجلسی که از قبل تایید شده‌اند، «تنها ماموریت او در زندگی است»

او اضافه می‌کند: «البته که آماده‌ام به کشورم خدمت کنم. هیچ ایده‌ای ندارم که در چه ظرفیتی می‌تواند، یا نمی‌تواند باشد. شاید یک شهروند عادی شوم که روزهای زندگی‌اش را می‌گذراند یا شاید از من خواسته شود که نقش بزرگتری را برعهده بگیرم»

رضا پهلوی می‌گوید: «همه می‌دانند که من وارث پادشاهی هستم. اما اگر کشور آماده‌تر است که یک جمهوری باشد، چه بهتر».

 

عبدالکریم لاهیجی: عدم رسیدگی به شکایت از شاهرودی استقلال دادگستری آلمان را زیر سوال می‌برد

عبدالکریم لاهیجی، حقوقدان درگفتگو با دویچه‌وله می‌گوید طرح شکایت از هاشمی شاهرودی در حوزه صلاحیت‌های جهانی تعریف می‌شود.

 

 عبدالکریم لاهیجی، حقوقدان معتقد است که طرح شکایت از آیت‌الله هاشمی شاهرودی در آلمان به دلیل مسئولیت‌هایی که او در طول ده سال ریاست بر قوه قضاییه داشته است در حوزه صلاحیت‌های جهانی تعریف می‌شود و دادگستری هانور می‌تواند به این مسائل رسیدگی کند. دکتر لاهیجی در گفتگو با دویچه‌وله می‌گوید خروج آقای شاهرودی از آلمان قبل از بررسی شکایت‌های مطرح شده، با استقلال واعتبار دادگستری آلمان منافات دارد.

 

هدیه تهرانی خطاب به اصغر فرهادی: مردم فقط حق تنفس می‌خواهند

هدیه تهرانی به یادداشت اصغر فرهادی درباره اعتراض‌های اخیر در ایران پاسخ داده است. به گفته این هنرپیشه سینما و تئاتر، مشکل مردم نه “بی‌پاسخ ماندن پرسش‌ها” آنگونه که فرهادی می‌گوید، بلکه فقدان “حق تنفس بدون درد” است.

 

هدیه تهرانی در کنار اصغر فرهادی در پشت صحنه فیلم چهارشنبه‌سوری

هدیه تهرانی با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود، به یادداشت اصغر فرهادی درباره اعتراض‌های اخیر در ایران پاسخ داده است. به گفته این هنرپیشه سینما و تئاتر، مشکل مردم نه “بی‌پاسخ ماندن پرسش‌ها” آنگونه که اصغر فرهادی گفته است، بلکه این است که آنها خواستار “زندگی، خوبی، صلح، آرامش، آزادی و حق تنفس بدون درد” هستند.

روز گذشته (سه‌شنبه ۱۹ دی/ ۹ ژانویه) اصغر فرهادی، سینماگر سرشناس، پس از سکوتی طولانی و در حالی که بسیاری از هنرمندان به اعتراض‌های اخیر ایران واکنش نشان داده بودند، با انتشار یادداشتی زیر عنوان “پرسش، تحقیر، خشم” در مورد تجمع‌ها وتظاهرات سراسری روزهای گذشته اظهار نظر کرد.

نمایش خیابانی “خشم تحقیرشدگی”

فرهادی “خشم تحقیرشدگی” را محصول “بی‌اعتنایی به چراها و پرسش‌های انباشته‌شده در جامعه” ارزیابی کرده و عملا اعتراض‌های اخیر را نتیجه خشمی دانسته بود که از بی‌پاسخ ماندن پرسش‌های مردم نشأت گرفته است.

 

 

رژیم :‌

 

 

سرلشگر باقری : کشته‌شدگان تظاهرات اخیر کشور مشکوک است

سرلشگر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کشته شدن شماری از تظاهرکنندگان در ناآرامی های روزهای گذشتۀ این کشور را مشکوک توصیف کرد و مدعی شد که برخی تیراندازی ها که به کشته و زخمی شدن تظاهرکنندگان منجر شده “از پشت سر و از مناطق نامشخص اتفاق افتاده است.”

 

 

 

حمایت جهانی:

عفو بین‌الملل خواستار تحقیقات فوری درباره موارد «خودکشی» در زندان‌های ایران شد

۲۰/دی/۱۳۹۶

در پی انتشار گزارش‌هایی از رخ دادن چند «خودکشی» در زندان‌های ایران در پی اعتراضات سراسری چند روز گذشته، سازمان عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه، ۱۹ دی‌ماه، در بیانیه‌ای خواستار انجام «تحقیقات فوری» در این باره شد.

از سوی دیگر نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری، در گفت‌وگو با رادیوفردا بر اساس شنیده‌های خود از «سه کشته» در قرنطینه زندان اوین خبر داد که به گفته او «مسئولان» علت مرگ آنها را «خودکشی» اعلام کرده‌اند.

سازمان مدافع حقوق بشر عفو بین‌الملل در بیانیه خود با اشاره مشخص به این موارد خواستار آن شده است که مقامات جمهوری اسلامی با پیش‌بینی «تمام اقدامات لازم» مراقب جان بازداشت‌شدگان باشند.

در این بیانیه «فقدان شفافیت» درباره «آن چه بر سر این بازداشت‌شدگان آمده»، نگران‌کننده توصیف شده است.

ماگدالنا مغربی، معاون خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل، همچنین از مقامات ایران خواسته است تا «بلافاصله به تحقیقاتی شفاف و بی‌طرفانه و مستقل» در این باره دست بزنند.

این سازمان همچنین خواستار «تعلیق» تمام افرادی شده است که مسئولیت مرگ‌ زندانیان در زندان‌ها در پی اعتراضات اخیر را بر عهده دارند.

 

مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه حمایت از معترضان در ایران را تصویب کرد

۲۰/دی/۱۳۹۶

اد رویس، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان می گوید، تحریم های آمریکا علیه حکومت است نه مردم ایران.

 

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه ۱۹ دی با صدور قطعنامه‌ای ضمن حمایت از معترضان در ایران، اقدامات حکومت جمهوری اسلامی را در سرکوب این اعتراضات محکوم کرده است.

گزارش رسانه های آمریکا حاکی است که این قطعنامه با ۴۱۵ رای موافق در مقابل دو رای مخالف تصویب شده است.

مایک پنس، معاون اول رییس جمهوری آمریکا ضمن استقبال از مصوبه حمایت از مردم ایران در مجلس نمایندگان، از رهبران کمیته روابط خارجی این مجلس برای تصویب این قطعنامه تشکر کرده است.

معاون اول رییس جمهوری آمریکا نوشته است: امروز مجلس (نمایندگان) به حمایت از مردم آزادیخواه ایران که دست به اعتراضات مسالمت آمیز زدند، رای داد.

رسانه ها بین المللی:

دویچه وله فارسی ایران

 

نگرانی نهادهای حقوق بشری از “شکنجه” و مرگ‌های مشکوک در زندان‌های ایران

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری نگران سرنوشت معترضان زندانی در ایران هستند. از عاصمه جهانگیر خواسته شده تا “به هر شیوه ممکن” وضعیت بازداشت‌شدگان را پیگیری کند. دانشگاهیان نیز نگران امنیت دانشجویان دستگیرشده هستند.

 

دو نهاد بین‌المللی مدافع حقوق بشر در بیانیه‌ها و گزارش‌های جداگانه‌ای در روز سه‌شنبه (۹ ژانویه/ ۱۹ دی) نسبت به وضعیت بازداشت‌شدگان روزهای اخیر در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز “نگرانی عمیق” از وضعیت بازداشت‌شدگان تجمعات و تظاهرات سراسری روزهای اخیر در ایران، به مرگ مشکوک تعدادی از بازداشت‌شدگان اشاره کرده است. این سازمان بین‌المللی حقوق بشری از مقام‌های مسئول جمهوری اسلامی خواسته است تا برای جلوگیری از “شکنجه” بازداشت‌شدگان و به قصد پیشگیری از قربانی شدن تعداد بیشتری از آنان، دست به اقدام‌های لازم بزنند و به گزارش‌هایی که حاکی از “مرگ دست‌کم ۵ نفر در زندان” است، رسیدگی کنند.

“پنهانکاری نگران‌کننده”

ماگدالنا مغربی، معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل، همچنین پنهانکاری و عدم شفافیت در مورد وضعیت زندان‌ها و بازداشت‌شدگان را “نگران‌کننده” خوانده و از مسئولان ایران خواسته است تا تحقیقات مستقل، بی‌طرفانه و شفاف را جایگزین داوری زودهنگام در مورد علت مرگ زندانیان بازداشتی و “خودکشی” خواندن آنها کنند.

به گفته خانم مغربی، عفو بین‌الملل مدت‌ها “وضعیت کابوس‌وار” بازداشتگاه‌های ایران، از جمله کاربرد شکنجه در آنها را ثبت کرده است. این نهاد مستقل بین‌المللی خواستار کنار گذاشتن فوری مسئولان احتمالی ارتکاب اعمال منجر به مرگ در زندان‌ها و محاکمه عادلانه آنها بر اساس هنجارهای بین‌المللی و مجازات آنان شده است.

کمپین حقوق بشر: سانسور اینترنت و فیلترینگ در دوران روحانی پیچیده‌تر و گسترده‌تر شده است

 

Image captionکمپین حقوق بشر ایران درباره افزایش توانایی دولت در فیلتر کردن محتوای اینترنت، هک کردن حساب‌های کاربران و پیچیدگی روش‌های سانسور هشدار داده است

“کمپین حقوق بشر ایران” مستقر در نیویورک گزارشی درباره وضعیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی در ایران منتشر کرده و در آن گفته است که آقای روحانی نتوانسته روند قبلی محدودیت‌ها در این حوزه را تغییر دهد و “حتی در مواردی به بدتر شدن آن کمک کرده است”.

 

مقاله رمان نویس ایتالیایی در دفاع از اعتراض زنان ایرانی علیه حجاب اجباری

بقلم رحمت قاسم بیگلومنتشر شده در 10-01-2018

در جریان جنبش اعتراضی مردم ایران که بیش از یک هفته هر شبانگاه ادامه داشت، تصویر جهانی شده ای هست که نشان می دهد دختر جوانی روسری سفید رنگ خود را به عنوان نماد حجاب تحمیلی از سر برگرفته و پس ازگره زدن بر بالای چوبی در یکی از خیابان‌های پر ازدحام تهران در سکوت توجه عابران را به خود جلب می کند.

تصویرهمراه با سکوت پرمعنای این زن جوان معترض با روسری سفید خود بر بالای چوب برسکوی پیاده رو، ساعاتی بعد به عنوان نماد حرکت های اعتراضی زنان ایران علیه حجاب اجباری از مرزهای ایران گذشت و در مطبوعات متعبراروپا و آمریکا نیز جای گرفت.

به دنبال جهانی شدن این تصویر، یک نویسنده زن ایتالیایی، در مطبوعات این کشور مطلبی را به محتوای پیام این بانوی جوان ایرانی اختصاص داده است که ترجمه‌ی فرانسوی آن درشماره امروز روزنامه لیبراسیون به چاپ رسیده.

“داچیا مارائینی”، نویسنده ایتالیایی می نویسد، به طور معمول در نزاع ها افراد پارچه سفید را به عنوان طلب ترحم و تسلیم در مقابل تهدید بالا می‌برند، اما با نگاه به این دختر جوان بی‌حجاب، متوجه می شویم که این نمایش، نه نماد تسلیم، که نمایش شجاعانه ای درسکوت است که پیامی بسیار گویاتر از هر فریاد با خود دارد.

نویسنده می افزاید: پیام نمایش صادقانه دخترجوان می تواند این باشد که: من می دانم که مرا مورد ضرب و شتم قرار خواهید داد، می دانم که می توانید مرا زندانی یا شکنجه کنید، حتی می دانم که می توانید مرا به مرگ محکوم کنید، اما من با حجابی که به عنوان نماد هویتی به من تحمیل کرده اید اینجا می ایستم، تا بگویم که جانم از تحمیل‌های شما به لب آمده است، تا بگویم که دیگر کاسه صبرم لبریزشده است.

من دیگرتحمل این همه نارسایی، بیکاری، فساد گسترده، نداشتن امیدی برای آینده، و ازهمه مهمتر ستم کشیدن به عنوان یک دانشجو و یک زن، را ندارم.

نویسنده در ادامه می نویسد: گاهی درزندگی تصاویری از رنج عریان انسان ها دیده می شود که به تصویر حزن آور عیسی مسیح شباهت دارد که صلیب خود را بر دوش به میعادگاه مصلوب شدندش حمل می کند.

نویسنده می افزاید: من ایران را می شناسم با ملتی مغرور و صبور آشنایی دارم، آنها فکرمی کردند که با قیام از استبداد نظام پیشین رها خواهند شد، اما امروز تمامیت‌خواهان دینی کمرهمت بسته اند تا جزیی‌ترین آزادی‌های این ملت را ازآنان بگیرند تا جایی که دیگرهیچ اختیاری ازخود نداشته باشند.

نویسنده درپایان می افزاید: برای همه ما مهم است که درمورد آنچه درایران می گذرد بنویسیم. آنقدر موضوع حاد وجود دارد که می توان درباره آنها سخن گفت: باید علیه حکم اعدام، که احتمالاً در کمین این دخترجوان زندانی نیز نشسته است، نوشت.

باید از زندانیان سیاسی نوشت، باید درمورد حجاب اجباری، شکنجه و بالاخره درمورد نداشتن حق آزادی بیان در ایران امروز نوشت.

 

سایر اخبار:

تهدید ایران به افزایش غنی‌سازی اورانیوم در صورت خروج آمریکا از توافق اتمی

 

 

بهروز کمالوندی گفته که اگر تمدید تعلیق تحریم‌ها در موعد مقرر امضاء نشود بلافاصله نخستین اقدام متقابل را انجام می‌دهیم.

 

معاون سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید وضع دوباره تحریم‌های هسته‌ای از سوی آمریکا نقض توافق ایران و قدرت‌های جهانی است و تهران در این زمینه دست به اقدامات متقابل خواهد زد که یکی از آنها می‌تواند افزایش غنی‌سازی اورانیوم باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، باید تا روز ۲۳ دی نظر خود را درباره تعلیق تحریم‌های ایران اعلام کند. بر اساس توافق هسته‌ای، در صورت پایبندی ایران به مفاد برجام، آمریکا هر ۱۲۰ روز یک‌بار باید تعلیق تحریم‌ها را تمدید کند.

روز ۲۲ دی نیز مهلت ۹۰ روزه برای تایید پایبندی ایران به مفاد برجام به پایان می‌رسد.

سایت حقیقت مانا – سیامک نادری  ۲۰ دی ۱۳۹۶

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.